Get Adobe Flash player

Naturen

Filtrer
 • Åbent hus

  Pia Mouritsen afholder 2 dages åbent hus - 24. og 25. august - med salg af unik og spændende brugskunst og smykker fra Kenya.

  Klik på logoet herunder for at læse invitation

 • Mosfjerner udlejes

  Sonja og Jørgen

  har anskaffet en Texas Mosfjerner, som de udlejer for 250,- kr. pr. dag. Henvendelse på Rue Hed 6, tlf. 6596 5321.

 • Projekt i Kenya

  Som de fleste nok ved er Pia og Flemming udstationeret i Kenya.

  Pia fortæller til Fyens Stiftstidende, at hun arbejder i et projekt for at forbedre forholdene for børn i det fattige område Kibagare. Projektet kan man læse mere om på hjemmesiden www.kibagare.dk

  Man kan også støtte projektet ved at indbetale et beløb på generalforsamlingen den 29. januar eller på konto 5470 - 1730901.

 • Hvad sker der i Rue

  Jeg vil gerne fortælle om hvad årsagen er til at Ruefesten er blevet flyttet fra lørdag til fredag.
   
  Vi har i festkomiteén ikke været gode nok til at oplyse om at Ruefesten 2009 afholdes den 13. juni, så vores vært havde lovet sig ud til anden side på denne dato, da de ikke ønskede at lade deres hjem stå uaflåst når de ikke selv er hjemme, blev vi nød til at finde en ny dag.
   
  Vi kan så til gengæld glæde os over at Ruth og Preben har moderniseret "hønsehuset" med ny loftbeklædning, isolering og belysning, samt et toilet med træk og slip, så vi regner med fremover at kunne benytte" Rue Forsamlingshus" til vores byfest 2. lørdag i juni måned.
   
  Med venlig hilsen
   
  Arne Fredensborg Andersen
  Ruevej 42 - 44, Rue
  5462 Morud
  Tlf. 65965050
  E-mail: ruekoidam@mail.dk
 • Mere om RueFesten 2009

  Hej med Jer alle.

  Sørme om ikke verden er af lave. Hackerangreb på vor hjemmeside. Ruefestdatoen står ikke fast længere – hvad bliver det næste??

  Jeg giver Pia ret i hendes undren, idet det slet ikke var et tema for os at den 2. lørdag i juni kunne skride i svinget, men der må jo være en god grund til traditionsforfaldet.
  Det kunne jeg godt tænke mig at der blev skrevet lidt om.

  Desværre kan vi ikke komme, idet der er klassearrangement i Mies klasse og vi er kontaktforældre i år.
  Men - med forbehold - plotter vi 2. lørdag i juni 2010.

  God sommer til alle.

  Hans
  Rue Hed 4

 • Hvad er nu det med Ruefesten!?

  Da vi flyttede til Rue i 1987, var vi som noget af det første med til Ruefesten, det var en rigtig god oplevelse.
  Noget af det vi fik at vide var, at hvis der var noget vi kunne stole på, var det datoen for næste Ruefest (2. lørdag i juni) og det har vi da også kunnet de følgende 22 år (undtagen lige da Peter-Eriks runde fødselsdag faldt lige på denne dag, men da fik vi det at vide et år før).
   
  Vi plejer at skubbe og rykke diverse andre arrangementer, så vi kan have denne lørdag fri, og det tror jeg da der er mange andre der også gør, derfor syntes jeg der er rigtig ærgelig at skulle undvære dette års fest, men der må jo selvfølgelig være en RIGTIG god grund til at det er sådan i år.
   
  Håber vi ses til næste års Ruefest, og at vi da kan regne med datoen, eller måske få meldt ud lidt før hvis den bliver lavet om.
   
  Hilsen
  Pia Kabbel
  Ruevej 71
 • Vi rider "Sommer i By" den 2. maj 2009

  I gamle dage - altså i rigtig gamle dage før fjernsynet blev opfundet - brugte man på landet at markere, at nu var foråret godt i vej og sommeren lige om hjørnet ...  de unge red "Sommer i By" og til det skal man bruge:

  Nogle heste

  Nogle ryttere - som er unge i hjertet

  Nogle bøgegrene

  En venlig landsby - det er Rue

  Rytterne drager til skovs og henter bøgegrene, som de dels smykker sig med og dels bærer. I et højtideligt optog af pyntede ryttere og heste rider de "Sommer i By" fra gård til gård og stikker en majgren op i taget eller over porten, synger en majvise og modtager genge/madvarer (her - bare en lille en), som der senere samme dag holdes gilde for (kilde - let omskrevet - August F. Schmidt, leksikon over landsbyens gilder - festskikke og fester på landet, Rosenkilde og Baggers forlag 1950.

  Dette var især en fast tradition her på Fyn og NU er det på tide at komme igang igen.

  • Vi mødes den 2. maj ved Rue Lundsgård/Laxi og rider ud kl. 14.00

  Vi glæder os til at møde alle glade Rueborgere.

  Mange forårshilsener Sej
  LAXI - Islandshesteklub
  Ruth Hessel Madsen /fmd

 • ABBA musical

  'Daddy Who' - en ABBA musical
   Nordfyns Gymnasium opfører 'Daddy Who' , og Nordfyns Erhvervsråd har nogle billetter til salg til forestillingen Lørdag 29/11-08 Kl.16.00

  Man kan ringe til Nordfyns Erhvervsråd tlf. 63 88 20 30 eller kontakte Kirsten, Ruevej 56, tlf. 6596 4265.

  Voksne kr.80,- 
  Børn indtil 12 år kr.40,-
 • Kommuneplan

  Kommuneplan for Nordfyns Kommune under udarbejdelse

  Følg med i udviklingen af planen og deltag i debatten på den særlige kommuneplanhjemmeside KLIK HER

  Bemærk at Rue by i den nye kommuneplan er kategoriseret i Kategori 6: Øvrige byer og det åbne land, der bliver reguleret efter planloven. Se forslag til fremtidig bymønster KLIK HER
 • 1000, 1000 TAK ....

  1000 1000 Tak ... til ALLE jer, som hjalp mig med at få min elskede hest fri fra traileren d. 15-8-08.

  Jeg var så bange og ked af det og jeg ved ikke hvad jeg ville have gjort hvis I ikke havde hjulpet mig. Så endnj engang 1000 1000 tak for hjælpen !!!!!

  Hesten (Lubbi) blev undersøgt af dyrlæge og havde fået en skade på rygraden. Han har nu stået i 14 dage og jeg må ride igen.

  I er til enhver tid velkomne til at stoppe og få en snak hvis I har lyst - og jeg byder også gerne på en kop kaffe hvis I kommer forbi.

  Med venlig hilsen
  charlotte martinez, Ruevej 24

 • Naturgødning/gylle

  Fakta om naturgødning/gylle:

  Gylle er godt for miljøet. Siden midten af 80erne, hvor den første vandmiljøplan trådte i kraft, er landbruget gået væk fra at se gylle som et affaldsprodukt og opfatter den i stedet som et værdifuldt næringsstof for planterne. Det har medført, at forbruget af handelsgødning stort set er blevet halveret siden midten af 80erne, og at kvælstofudledningen fra landbruget er halveret.

  Gylle spredes i dag for det meste om foråret, hvor næringsstofferne bliver udnyttet bedst. Tidligere spredte man oftere gylle om efteråret, hvilket lugtede mindre på grund af koldere vejr, men hvor næringsstofferne blev udnyttet mindre effektivt og derfor i højere grad gik tabt til grundvand og havmiljø.

  En typisk dosering er tre liter gylle pr. kvadratmeter. Tre liter gylle indeholder, hvad der svarer til 14 gram kvælstof og 2,5 gram fosfor. For at planterne kan gro som de skal, skal der tilføres yderligere 5-10 gram kvælstof pr. kvadratmeter, hvilket gøres i form af handelsgødning.

  Med venlig hilsen
  Hanne og Nils
  Ruevej 20
  Tlf. 65 96 41 71 eller 22 96 71 71
  Mail: nilsbendixen@mail.dk eller ha@holm.mail.dk

   

 • Børnepasning

  Hej, jeg hedder Kristine. Jeg er 12 år og jeg bor på Rue Nørgaard. Jeg vil meget gerne være barnepige men jeg vil helst passe børn under  8 år og jeg kan godt passe flere søskende. Jeg vil også gerne passe børn fra Morud, så hvis I kender nogen så ring eller mail til mig. Hvis der er en aften eller dag hvor I har brug for pasning eller nogle faste dage om ugen vil jeg rigtig gerne passe jeres børn/barn. Håber på svar.

  Mvh Kristine Hansen 

  tlf. 6596 4085. Adresse: Ruevej 43. Mail: dinoh@pc.dk 

 • Skriv dit eget indlæg om stort og småt.

  Som nævnt flere steder er du meget velkommen til at skrive dit eget indlæg her. Vi vil bl.a. meget gerne have dine uforbeholdne meninger om den nye hjemmeside.
 • OK site

  Det ser jo ganske lovende ud. Jeg glæder mig til at se, når I er klar, med det hele, i løbet af foråret.

  Godt initiativ!       

   

Begivenheder

Ingen begivenheder
November 2022
S M T O T F L
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3